Ιατρικό Τατουάζ

Ιατρικό Τατουάζ

Το τελικό στάδιο στο ταξίδι της αποκατάστασης του μαστού
Δείτε φωτογραφικό υλικό απο τις δουλειές μας εδώ

Το ιατρικό τατουάζ θηλής μπορεί να είναι το τελικό στάδιο στο ταξίδι της αποκατάστασης του μαστού, για πολλές γυναίκες που έχουν βιώσει τον καρκίνο μαστού και τη μαστεκτομή.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη δημιουργία του συμπλέγματος της θηλής με σχεδιασμό και εφαρμογή χρώματος από έμπειρο ιατρικό προσωπικό.

Περιστατικά Καρκίνου Μαστού

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι 1 στις 8 γυναίκες, θα εμφανίσει καρκίνο μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής της. Κατά μέσο όρο 47 γυναίκες κάθε ημέρα διαγιγνώσκονται με καρκίνο μαστού.

Γνωρίζετε ότι η ηλικία, είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού; Πως περισσότερες από 2 στις 3 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού εμφανίζονται μεταξύ 40 και 69 ετών;

Η έγκαιρη ανίχνευση είναι το κλειδί και υπάρχουν υψηλά ποσοστά επιβίωσης μετά από προληπτικές εξετάσεις σε συνδυασμό με βελτιωμένες θεραπείες.

Νιώθοντας Ολοκληρωμένη – Ιατρικό Τατουάζ Θηλής

Το ιατρικό τατουάζ θηλής είναι το τελικό βήμα στη διαδικασία αποκατάστασης του μαστού. Μια τελική μη χειρουργική πράξη που θα καταφέρει να δώσει ένα αισθητικά ολοκληρωμένο αποτέλεσμα στην εικόνα των μαστών.

Μετά την χειρουργική αποκατάσταση με ενθέματα, οι δρόμοι που έχει να ακολουθήσει μια γυναίκα είναι δύο.

Ο πρώτος περιλαμβάνει μια μικρη χειρουργική επέμβαση, που μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και με τοπική αναισθησία, όπου ανακατασκευάζονται οι θηλές τοπικά με κρημνούς.

Μετά την παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος μερικών μηνών ώστε να υπάρξει ικανοποιητική επούλωση, μπορεί επιπρόσθετά να εφαρμοστεί χρωματισμός της περιοχής με ιατρικό τατουάζ θηλής ώστε να προστεθεί χρώμα, ρεαλισμός και υφή στην περιοχή.

Ιατρικό Τατουάζ Θηλής

Ιατρικό Τατουάζ Θηλής

Ο δεύτερος δρόμος που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στο εξωτερικό είναι η ανακασκευή του συμπλέγματος θηλής και θηλαίας άλω με την τεχνική του 3D ταττουάζ. Χωρίς χειρουργείο και μόνο με την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας και με ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην ίδια συνεδρία μπορεί να πραγματοποιηθεί και κάλυψη με ιατρικό ταττουάζ δύσμορφων ουλών που μπορεί να υπάρχουν στο δέρμα μετά την μαστεκτομή.

Αυτό πραγματοποιείται με εγχύσεις χρώματος ίδιας απόχρωσης του περιβάλοντος δέρματος επάνω στην περιοχή των ουλών.

Η αισθητική βελτίωση που μπορεί να παρατηρηθεί είναι της τάξεως του 60% μερικές φορές και ακόμα υψηλότερη.

Η ίδια τεχνική εφαρμόζεται ακόμα και σε άλλες ουλές που μπορεί να υπάρχουν απο διαφορετικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Τατουάζ Σώματος ή Ιατρικό Τατουάζ

Το ιατρικό τατουάζ είναι μια εξειδικευμένη εργασία η οποία θα πρέπει να γίνεται μόνο από επαγγελματίες του κλάδου. Σε συνεργασία με ιατρούς, νοσοκομεία και ιατρεία όπου τηρούνται υψηλά standards.

Το ιατρικό προσωπικό πρέπει να έχει συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση. Να επιδεικνύει ενσυναίσθηση και συμπόνια, έτσι ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα σε όλους τους ασθενείς.

Τα τατουάζ σώματος είναι δημοφιλή και αποτελούν στοιχείο μόδας. Ωστόσο θα πρέπει να γίνονται σοβαρές εκτιμήσεις ως προς το γιατί τα ιατρικά τατουάζ πρέπει να παρέχονται μόνο από σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Οι Επαγγελματίες στο χώρο που αφορά το Ιατρικό Τατουάζ

Οι γιατροί καθώς και το παραιατρικό προσωπικό που εφαρμόζουν το τατουάζ πρέπει να έχουν καλλιτεχνικές και τεχνικές ικανότητες με άριστη αισθητική.

Είναι σημαντικό ο γιατρός να έχει κατανοήσει επαρκώς τους διαφορετικούς τύπους αποκατάστασης που μπορεί να αντιμετωπίσει. Επίσης να κατέχει καλή γνώση της διαδικασίας αποκατάστασης, παρέχοντας στον ασθενή ένα υψηλό επίπεδο ικανοποίησης.

Το ιατρικό τατουάζ θηλής συνήθως είναι το τελικό βήμα στη διαδικασία πλήρους αποκατάστασης του μαστού. Οι ασθενείς με απώλεια της θηλής εξακολουθούν να αισθάνονται ψυχολογική δυσφορία ακόμη και πολύ καιρό μετά την αναδημιουργία του μαστού.

Μετά την αποκατάσταση του μαστού, η αποκατάσταση του συμπλέγματος των θηλών μπορεί να αποφέρει σημαντικά ψυχολογικά οφέλη στον ασθενή.

Η εικόνα του σώματος

Η ολοκλήρωση της αποκατάστασης του μαστού πραγματοποιείται με τη διαδικασία επαναχρωματισμού που δίνει την εμφάνιση ενός ρεαλιστικού αποτελέσματος σχετικά με τη συμμετρία, το μέγεθος, το σχήμα, το χρώμα και τη θέση της θηλής και προσθέτει σημαντικά στο τελικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι ότι ο νέος χρωματισμός της θηλής να ικανοποιεί αισθητικά τον ασθενή. Έτσι ώστε να αποδεχτεί τη νέα εικόνα του σώματός του.

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως ο καρκίνος του μαστού είναι μια νόσος που αφορά γυναίκες όλων των ηλικιών, και πως πλέον με την έγκαιρη διάγνωση είναι θεραπεύσιμος.

‘Αυτό σημαίνει πως μια γυναίκα μετά απο την επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί θα έχει όλη τη ζωή μπροστά της να ξανανιώσει ολόκληρη και ικανοποιημένη με την εικόνα της.

Δικός μας στόχος είναι να το καταφέρουμε.’

Tip:  Ενημερωθείτε σχετικά με την Προφυλακτική Μαστεκτομή

Videos

Ιατρικό Tattoo θηλής Πριν

Ιατρικό Tattoo θηλής Mετά

3D Tattoo θηλής